Vi presenterar ännu en videosnutt från vår samarbetspartner KLM.

I Nederländerna firar man inte nationaldagen utan man firar monarkens födelsedag, kallad  King´s Day eller Queen´s Day beroende på monarkens kön. Orange är färgen alla klär sig i och i de flesta städer så börjar man dagen innan med en rejäl gatufest. Med nuvarande kungens födelsedag så är det nuvarande datumet för Kings´s Day 30 april.

Inför dagen i år så arrangerade KLM tillsammans med Heineken en tävling med dansrelaterade frågor på Amsterdam Avenue i New York. De tio vinnarna fick besked om att infinna sig på JFK den 25 april och överrakningen var att de flögs till Amsterdam för att fira Kings´s Day på riktigt. Väl framme i Amsterdam kläddes alla upp i orange och bjöds på en kanaltur som slutade med en riktig fest när DJ-en Armin van Buuren hoppade ombord på båten för en spelning. Det ser ut att ha varit en bra fest och det hjälpte nog att Heineken var med på ett hörn.