Erg Chegaga är en av två större sanddynsökner i Sahara. I nord-sydlig riktning är Erg Chegaga ca 40 kilometer lång medan den i öst-västlig riktning är ca 15 kilometer bred. Området i Marocko som öknen ligger i heter Souss-Massa-Drâa och ligger precis invid gränsen mot Algeriet. Närmasta stad är M´Hamid ca 5 mil bort och man måste ha jeep eller kamel för att ta sig till Erg Chegaga. För oss tog det ca två timmar med jeep över sanddynorna. Ingen väg, ingen GPS, inga andra hållpunkter än att våra chaufförer Naim och Hassan kör samma strecka flera gångar per vecka. Och som tur var så hade de mottagning på sina telefoner där ute, fast ingen av oss andra hade det även om vi hade automatisk val av leverantör. I fall något skulle hända.Men det gjorde det ju självklart inte.

Utflykten vi gjorde är en del av standardprogrammet som Sahara Experience, som sponsrade vår resa, erbjuder och vi följde ungefär den tredagars utflykten som levereras.

Väl framme på vår “luxery desert camp” checkade vi snabbt in i tältet innan det bar iväg på kameltur för att skåda solnergången. Jag åter kommer med fler inlägg och bilder från öknen och då kommer det mer skrivet om båda.

Bilderna nedan är en kombo från kamelturen och när vi körde till och från campen. Blir någon förvånade när jag säger att det finns några fler öken-bilder som kommer upp senare???

Öken Erg Chegaga, Erg Chigaga, Marocko
Alla våra åtta kameler bands fast efter varandra och jag hade turen att bli placerad på ledkamelen som gick först av alla

Naim som var chaufför i jeepen jag åkte med i
Öken Erg Chegaga, Erg Chigaga, Marocko
Öken Erg Chegaga, Erg Chigaga, Marocko
Kamel i solnedgång.
Foto Monica Johansen

  

Öken Erg Chegaga, Erg Chigaga, Marocko
Vi fick klättra upp en av samnddynorna för att beskåda solnergången i öknen.
Det var ganska så brant men som tur var så var inte vår dyntopp så hög.
KatjaJohanna, jag, JanickeMonicaToweHelena och Peter. 

Öken Erg Chegaga, Erg Chigaga, Marocko
På väg tillbaka till civilisationen. Här blåser det riktigt sandstorm, himlen är mer brun än blå

Öken Erg Chegaga, Erg Chigaga, Marocko
En kortare hajk på vår sanddynstopp