Lite då och då dimper det ner inbjudningar till olika resrelaterade pressevents. Tidigare har vi alltid tackat nej men för ett tag sen så kom det en inbjudan till lanseringen av samarbetet mellan finska designföretaget Marimekko och flygbolaget Finnair. Och eftersom jag är en inbiten fan av Marimekko (på sommarstället i Oslo är alla gardiner, kuddfodral, salladsskålen m.m. den svarta varianten av Unikko-blomtrycket) så slog jag till denna gång.

Flygvärdinnorna har också nya uniformer
 

Marimekko har designat porslin och kuddar/filtar, tillgängliga i business klass, samt pappersmuggar för kaffet och teet i andra klass. De har också designat nackstödsskydd , menyer mm som används ombord. Snygg design i grönt och blått men lite anonym och tråkig för att vara Marimekko men väldigt snyggt. Det roligaste är att en Airbus som går mellan Helsingfors och Asien har målats om utvändigt med Unikko-blommor.

 
 



Och vad vill båda förtagen uppnå med samarbetet? Jo, Finnair flyger mellan Helsingfors och europeiska storstader samt mellan Helsingfors och Asien och de önskar bli förstavalet för flygningar mellan Europa och Asien eftersom Helsingfors ligger långt öst i Europa och således på väg mot Asien. Marimekko är redan stora i Japan och Finnair hoppas dra nytta av detta samtidigt som båda önskar växa i allmänhet i Asien och i synnerhet i Kina.

Modell av den blommålade Airbusen. Jag skulle älska att gå ombord i detta planet

 

Ladies Abroads råd: Måla om alla Asien-planen med blommor och både japanerna och kineserna kommer aldrig mer vilja flyga med något annat flygbolag!

 


 

2 KOMMENTARER

  1. Kul! Jag har åkt med Finnair många gånger under de år jag bodde och arbetade i Peking. Smidigaste alternativet! Men tyvärr tycker jag att de är lite snåla (har varit) med bagaget. Hos SAS och en del andra bolag kan man ta en extra väska för 400kr. På Finnair har man fått betala mycket för varje kg övervikt man haft. Gäller ekonomiklass.
    Och jag kommer fortsätta åka Finnair till Peking. Och även till andra länder i Asien är de bra att åka med men får nog nu se upp både med Quatar och det nya Emirates.
    Jättekul med samarbetet med Marimekko!Härligt!

Comments are closed.