Váci Utca är den stora shoppinggtan i centrala Budapest. Gatan är lagom lång, och det finns ganska bra affärer längs gatan. Det fins en H&M, en Zara, Marks & Spencer, Mango och andra affärer som vi är vana med. Samt ganska många affärer och restauranger. En trevlig gata mao. Den ligger också mitt i centrala Pest, och börjar vid metrostopp Ferenciek Tere. Precis inne på en sidogata hittade min syster Christiane och jag en bra och billig thai-massage.

I den norra ändan av Váci Utca ligger det kända caféet Gerbeaud som är värt ett besök. Riktig gammaldags atmosfär, och ungrarna är bra på bakverk.

Ungerns mest kända varuhus heter West End och ligger vid metrostopp Nyugati Pályaudvar. Ett enormt varuhus med massor av affärer med både öst-europeiska och väst-eurpeiska kläder. Längst upp finns en bio (som tydligen också visar filmer med engelsk tal) och längst ner ligger massor med restauranger för alla smaker. Eftersom vädret var så dåligt när vi var där så åkte vi faktiskt dit två dagar. Det er ganska bra shopping och ganska trevligt, men inget att gå i taket över. West End får betyget 6 av 10. Ca 10 min med metro, men metron är så fin att det är roligt att åka. Nu ser jag på hemsidan att vinterstid är det också en skridskobana på taket, och den ser riktigt fin ut. Samtliga bilder lånade från West Ends hemsida eftersom vi inte hade med kameran dit.