Gellert-badet ligger på Buda sidan, precis där Liberty-bron slutar, är som en katadral i art noveau-stil. Bara foajen är hur maffig som helst.

Det finns tillsammans åtta olika termalbad, varav två ligger utomhus. Tempraturen varierar mellan 26 och 38 grader. Av dessa är fyra termalbad separerade på kvinnor och män; dvs två bad per kön. Dessa ligger precis efter omklädningsrummen och här går det att nakenbada om man vill.

Herrernas bad
Damernas bad

Det finns också en stor gemensam pool där man kan motionssimma. På andra våningen vid stora poolen finns ett enklare café som serverade knappast ätbar mat. Vi stannade över lunch och blev riktigt hungriga, och beställde in någon kyckling med pommes fries och sallad med skinka och ost. Rekommendation; planera bättre än vad vi gjorde och se till att ha ätit ett stadigt mål innan ni går till badet.

Från caféet är också utgång till utomhusbaden. Eftersom de inte var öppna när vi var i Budapest i mars så är bilderna lånade från badets hemsida.  Här tycker jag det ser trevligt ut, och man kan också ligga och solbada.

Det går också att göra olika SPA-bahandlingar. Dock måste det varnas om att servicen och humöret på de anställda inte är som på SPA hemma. De är ganska byska, men behandlingarna var bra. Dock lite märkliga… Jag gjorde en chokladmassage, och den utfördes i ett liten rum i omklädningsrummet. Damen pratade självklart inte engelska, men lyckades få fram att jag skulle klä av mig alla kläderna; dvs näck. Ja-ja, tänkte jag. Sen hade rummet ingen lampa, och för att massösen skulle kunna se så var dörren öppen och rummet var precis vid hårtorken och massor av damer passerade. Och där låg jag näck utan något annat än chokladgegga över hela mig… Men massagen var bra, och det luktade gott. Min mamma gjorde en hot-stone massage, och hon tyckte den var fantastisk.

Sen ville Christiane och jag också göra en fotbehandling. Vi fick då ta på oss våra morgonrockar och gå ut i kassan för att köpa dessa, och sen gå vidare till andra ändan av badet. Väl inne hos fotdamen så fick man först fylla i vatten själv i ett sorts handfat (fotfat!) på golvet och fotbada fötterna medan hon höll på med kunden innan. Sen när det blev min tur så jobbade hon snabbt som fan och typ hyvlade av alla hud på fötterna, dvs så att det nästan började blöda. Jag älskade den behandligen eftersom jag älltid tycker alla andra fottrepeuter är för snälla. Båda behandlingerna var mycket billiga jämfört med svenska mått.

På bilder ser Gellert-badet helt fantastiskt ut, men vi blev alla tre ganska besvikna. Kanske för att vi hade jättehöga förväntningar… Badet är ganska slitet, och som på de flesta andra bad (inklusive Sturebadet) börjar man fort ha tråkigt. Så kul är det inte att bada varken i de mindre seprata termal-baden eller i stora poolen att man orkar hålla på i evigheter. Man får inte heller den lyxkänsla som man får på Sturebadet, dels är maten dålig och omklädningsrummen mycket enkla, dels åar som sagt servicen inte den bästa. Dock är det kul att ha varit där; Budapest är ju känt för sina termal-bad och Gellert-badet är det finaste. Som sagt så var det troligtvis våra förväntningar det var något fel på.