Budapest är huvudstaden i Ungern, och mitt genom staden rinner floden Donau. Väster om Donau ligger Buda och öster om Donau ligger Pest, och fram till 1873 var detta två skilda städer.

Budapest är känt för sina broar och badhus, och vi besökte självklart båda när jag var där mars 2010 med syster Christiane och mamma Brit. Tyvärr hade vi fruktansvärt otur med vädret; det blåste och var kallt hela tiden vi var där, det regnade mycket och det var mulet nästan hela tiden. Just den veckan vi var där så var det ca 5 grader, men både veckan innan och veckan efter var det ca 15 grader. Så man kan säga att vi hade riktigt otur.

Vi tyckte Budapest var en riktigt fin stad; det är väldigt fint med promenadstråk längs Donau, alla broar och statyer, arkitektur m.m. Tyvärr var som sagt vädret så dåligt att vi orkade sällan vara utomhus mer än 15-20 minuter innan vi var tvungen att gå in för en kopp kaffe för att värma oss. Och vi hade självklart med alldeles för lite kläder.

Vi åkte med Norwegian, och biljetterna kostade inte alls mycket. Vi bodde också på ett **** hotell i centrala Budapest som också var ganska billigt och bra, Danubius Hotel Astoria. Alla jag har pratat med som har varit där säger också att de gillar staden, och jag ska försöka åka dit igen. I juli kanske, så vädret är garanterat fint…

Christiane och Brit